Конституционният съд може да се произнесе до петък (когато е клетвата

...
Конституционният съд може да се произнесе до петък (когато е клетвата
Коментари Харесай

Изниква въпросът подготвен ли е този колега да брани Конституцията

Конституционният съд може да се произнесе до петък (когато е клетвата - бел. ред.) по избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

Това мнение изрази в юрист Ивайло Арнаудов, ръководител на Адвокатската гилдия в Плевен.

14 адвокатски колегии в страната реагираха и излязоха с остра позиция против решението на Народното събрание. Очаква се най-многобройната – софийската, да се причисли към позицията, припомня националното радио. Десислава Атанасова, която през днешния ден Народното събрание ще освободи като народен представител, няма на практика юридически стаж. Просто в далечната 2011 година е била вписана като публичен бранител в русенската адвокатска гилдия.

" Искахме да бъдем като защитна лампа. Да светнем в точния момент ", обясни юристът и подсети, че гилдията на юристите е най-многобройната юридическа колегия в страната.

" Изниква въпросът квалифициран ли е този сътрудник (Десислава Атанасова – бел. ред.) за провокациите да брани Конституцията? Нима този, който може да я промени за къс интервал от време, е същият, който би трябвало да я брани? (…)

Всеки правист, бидейки млад, си споделя – щом госпожа Атанасова може до доближи този връх в юридическата специалност, значи той е постижим ", сподели Арнаудов.

" До през днешния ден Конституционният съд към момента е светая светих. Демонстрацията, която направиха народните представители, сподели дефицити, които са разнообразни при двамата претенденти. Всичко това се укрепи по метода, по който Народното събрание дефинира техния мандат. Тук леко се превишиха опциите на Народното събрание.

Конституционен съд е този, който би трябвало да каже къде бърка Народно събрание. "

И още:

" Нима някой си спомня избора на предходни конституционни съдии? Това е по този начин, тъй като са безспорни персони ", посочи още юрист Арнаудов.

Реакцията на президента е успоредна с нашата, уточни юристът.

" Някой би трябвало да каже, че царят е гол ", счита той.

Ивайло Арнаудов изрази вяра за бърза реакция на конституционните съдии преди клетвата на новоизбраните, с цел да не се стига до " водевилен резултат, тъй като той не е комфортен за никого в обществото ". Той е безапелационен, че Конституционен съд може да се произнесе до петък, защото " за юристите няма проблем ".

" Всичко наподобява доста нечисто ", заключи Арнаудов пред журналиста Силвия Великова в предаването " Преди всички ".

В политическите реакции на ръководещите против дейностите на президента по отношение на избора на двамата нови конституционни съдии Ивайло Арнаудов вижда " тип противоречие - за какво в този момент ни разваляте хубавата работа ".

Според него " по този начин наподобява в профил, а в действителност това са част от юридическите ходове в тази обстановка ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР